bekgroud

Leelou Blogs

.: aNTara mEReka YaNg sEtia :.

Tuesday, November 6, 2012

semakin hari semakin sibuk.
semakin dilupai semakin dipinggirkan.
bia datang si sahabat baru,
namun kau tetap yang satu.

Monday, October 22, 2012

Thursday, August 23, 2012

blogwalking kat tempat keje

haha..
selamat hari raye semua.
sempat lagi kita guna tenet kat tempat keje untuk blog walking.
lalla
betapa bosan nye.
raye pun macam xraye.
oh....
lalalalala

Sunday, July 29, 2012

malas dah

tak mahu duduk sini dah.
semua yang kita kenal semua dia kenal.
haish.,....

nak keluar dari dunia ni..

Thursday, June 28, 2012

preggy

bukan aku !!!
ye bukan aku..
harap maklum.
kerana semuanya bercerita tentang kehamilan.

tahniah semua.

Wednesday, June 20, 2012

putus

putus hubungan macam terputusnya tali.
boleh disambung-sambung.
hati?
bagai diracik- racik.
tapi apa kan daya.
semua dah terlafaz.
xtau kita dipihak yang mana.
haiyakk..
sabar je la hati..
moga tenang.
ada jodoh,ada lah kita nanti.

Saturday, June 16, 2012

bukan mudah untuk sekuat ini.
bertahan selagi mampu.

AhaD lAGi.

xcuti pun.
kena keje.
pas ni sibok lar.
bos dah cuti.

perjalanan hidup.
so far so gud.
ada naik ada turun.
biasa la kan.
haish..

but we need to go.

Wednesday, May 30, 2012

kahwin

waktu free tanpa boss.
guna kan sebaiknya.
sepatotnya dah buleh balik tapi kecian kat boss.
dah lar preggy.
tunggu hari je tu.

ok nak cite pasal lain pulak.
kahwin.
bukan la nak sangat kahwin,
tapi dah impikan macam-macam.
bukan untuk tuuuuuuuuuuut je okey!!!!!!
tapi untuk elak maksiat.
orang dah berkahwin dah boleh selmatkan diri dari maksiat.
aku hak bercinta ni.??
 xatu lagi macam mana.

oh..
cepatkan lah jodoh ku..

siapa lar agaknya kan..
nanti-nanti kan lar.. 

*mood sekarang ni malas nak layan sesiapa.
semua aku anggap kawan semata.
yang special ade pun cam dah xda makna.
rasa kosong.
ada ibarat xada.
oh..
kalo lar dy terbaca!!!
habis.
haritu juga putus.!!
awak xlayak untuk saya katenya......

Monday, May 21, 2012

mengantok

sambil layan lagu,sambil tu update belog.lame dah nak update.tapi xada masa. haish...
ape la boleh buat..
mood skrang tga nak gila nak cari duit.
nak wat down payment kereta.
nak kuar kereta sebiji lar..

Thursday, April 26, 2012

gelang emas bulat bulat

nak beli gelang itu dengan gaji saya ynag ke - 8.
xkira lar.
jajnji ada dan nak jugak.

Monday, April 23, 2012

22.4.12

kita bertemu jugak setelah 7 bulan xjumpa.
oh betapa buzy nya kau,wahai abang.
terlerai segala rasa dihati.
diikut kan hati xcukup masa tu yang diluangkan.
tapi apakan daya syg punya komitmen.
haa..


hope ade rezeki buat kita.
*sedar xsedar hampir 6 tahun kita berkawan.
dan macam-macam dugaan yang melanda.

semoga jodoh kita dikuatkan.

amin ya rabb..

Tuesday, April 17, 2012

finally

akhirnya,da deactive dah acc fb.
bagus jugak.
kadang-kadang nothing!!
meporak-perandakan ada jugak.

so sekarang nything luah pada belog kesyangan je la

hati kadang-kadang berbisik

bukan mudah nak lalui semua ni.
harapan yang kuat je mampu.
selagi mampu tabah kan lah kehidupan ni.
haish..

bukan xcinta tapi takot untuk pertahan kan.
sumpah awak yang ada dalam hati saya.
yang lain cuma kawan- kawan.
mereka layak jadi teman bicara saya sahaja.
awak yang akan saya jadikan imam saya satu hari nanti.

ya allah,pertahan kan lah jodoh kami.
percepatkan seruan untuk kami.
sesungguhnya jika kami dalam ikatan yang tiada sahnya maka sukar untuk dibedakan  halal haram.

itu doa aku setiap kali dilanda badai dalma perhubungan.

ps:doakan yang terbaik untuk ku teman-teman semua.

Friday, February 24, 2012

jangan cepat mengalah..

salam semua.. lama sangat dah xupdate belog ni.. sibok sangat dengan kerja.. macam - macam hal.. macam lah kerja gaji 4 ribu. adoi.. terpaksa lah jugak nak xnak.. urm.. nak start dari mana pun xtau. ok!!

first of all, bulan 1 hari tu,lau xsilap pada bufday aku kot,aku di'confirm'kan sebagai seorang staff dan dalam masa yang sama turut ditawarkan dengan satu jawatan.syukur alhamdulillah 22.2.12 aku dilantik untuk memegang jawatan tu.dan disitulah terletaknya beban bila kita mula berpegang pada satu2 jawatan.

banyak onak duri, masalah yang timbul.. haddoi...MENANGIS??? xpayah cakap..setiap malam kot.stress dengan tempat kerja..oh..masa tu TUHAN je yang tau.. rasa nak bla je dari situ tapi pikir-pikir balik mana nak dapat lagi kerja yang macam tu,gaji yang mungkin setimpal dengan tu.

bertahan lah selagi mampu.mujur ade seseorang yang boleh memotivate kan aku.. bersyukur sangat.. rasa terhutang budi pada mereka.. ape yang penting sekarang berkerja dengan ikhlas.. insyaallah ade ganjaran nye.. DUGAAN?? bukan kehidupan kalau tiada dugaan.. perlu dan harus hadapi lar..

Tuesday, January 24, 2012

random part 2

salam 1 Malaysia sume..mesti semua tenga mood-mood cuti lagi kan..
almaklum lar CNY..pada yang sambut GongXiFaCai lar eh..
nak ang pau???camtu lar setiap kali custemer chines datang farmasi aku..

btw for this week,memang tired sangat.bukan this week je.sejak-sejak menjadi orang kepercayaan ni,banyak perkara dan tugas-tugas kena handle. dari pelbagai aspek.sampaikan life sendiri xde.seriously.
ini baru kerja bawah orang.aisemen.stress tu xpayah cakap lar.habis sume orang aku buat xendah.demm..nak wat camne.dateline sentiasa menanti..

alhamdulillah,itu mungkin rezeki aku.kalo itu memang dah tertulis,maka akan tetap jadi milik aku.tahun baru ni je macam-macam surprise dapat.confirmation,kenaikan pangkat dan bermacam-macam intebiu bila dah start nak dapat perkara dan benda terbaik. and the most thing wana to do is the happiness of my family..without them,sape lar aku..

teringin nak melakar angan-angan.tapi angan-angan,kalo dibiarkan lame2 boleh jadi ape tah nanti..
nak itu lah,inilah..aish...macam- macam..xtau lar boleh dapatkan ke x..harap-harap dapat lar..

enaf for work.comes to next bout life..

long time no c my swetheart.almost 6mnth.because of him lots of work n kursus need to attend.ayooo..
what can i do is to be patience as i can.dah malas nak bercinta-cinta ni.buang masa.now,skrang nak kumpul duit nak kawin.dari macam ni,ape pun xboleh.arrrrgh....lantakkan aje..jika benar dy jodoh ku,maka jadi lar.kalo bukan nak wat camne..

oklar,chau dulu,need to do housekeeping.ase cam dah berumah tangga dah..macam-macam..
love u all
tQ singgah..